2care4 - English
2care4 - English
Medicinen


Medicinen


Som forbruger kan det være rigtig svært at gennemskue markedet for medicin. Derfor er du meget afhængig af, at din apoteker er god til at vejlede og rådgive dig, når du køber din medicin.


Markedet for medicin kan være kompleks. Derfor er du meget afhængig af, at din apoteker er god til at vejlede og rådgive dig, når du køber din medicin. Du har brug for information om præparater og valgmuligheder, og det vil vi gerne være med til at give dig her.

Du kan altid finde den nyeste opdaterede version af indlægssedlen på følgende link: Indlægsseddel

Hvor kommer medicinen fra?

2care4 parallelimporterer medicin, fordi vi mener, at du som forbruger har ret til medicin til konkurrencedygtige priser. Vi sørger for at købe præparaterne i de lande, hvor producenterne sælger medicinen til lavere priser. For dig betyder det, at du får den samme medicin til en pris, der er til at betale.

Ingen forskel på produkterne

Der er ingen forskel på parallelimporteret medicin og original medicin. Du vil dog ofte opleve, at medicinen bliver ompakket i en ny, dansk æske, eller at der er påsat etiketter med dansk tekst på den originale æske.

Parallelimport af medicin foregår på den måde, at vi importerer original medicin fra et andet EU/EØS-land og derefter sælger det i Danmark på lige fod med originalproducentens danske pakning. Vi køber medicinen af grossister i udlandet, som er godkendt af det pågældende lands lægemiddelmyndigheder.

Alle lægemidler, der importeres og distribueres, skal godkendes af de lokale lægemiddelmyndigheder, Lægemiddelstyrelsen i Danmark eller det centrale EMA (European Medicines Agency).


Priser på medicin

I Danmark ændres priserne på medicin på apotekerne hver fjortende dag. Årsagen er, at al medicin går i udbud via et system, der kaldes Taksten. For dig betyder det, at i de næste 14 dage får den billigste leverandør lov til at sælge sit præparat, og hvis apoteket løber tør for denne vare, tilbyder det dig den næstbilligste vare.

For dig betyder systemet også, at vi i Danmark har nogle meget lave medicinpriser i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med. Til gengæld vil du opleve, at medicinen kan se forskellig ud fra den ene udbudsperiode til den næste. Forskellene kan ligge i både farve, tabletstørrelse, æske med mere, men den medicin, du bliver tilbudt, har altid samme medicinske virkning.

Du kan se prisen på Medicinpriser.

Hvorfor ser medicinen anderledes ud?

Når medicin skal parallelimporteres, begynder parallelimportøren med at søge om en tilladelse fra Sundhedsstyrelsen. Myndighederne gennemgår ansøgningen, og hvis medicinen er farmakologisk identisk, udsteder de en tilladelse. Importøren får samtidig godkendt dansksprogede pakninger og danske patientvejledninger med videre af Sundhedsstyrelsen. 

Nu begynder import og ompakning under overvågning af Sundhedsstyrelsen og ifølge EU-lovgivning, der gælder for alle medicinalfirmaer. Hos 2care4 vil vi helst komme den importerede medicin i nye æsker med dansk tekst. Producententen skal godkende en ompakning for at sikre, at deres varemærker ikke krænkes.

I de tilfælde, hvor vi må komme medicinen i nye æsker, gør vi dét. På grund af den nuværende lovgivning kan vi ikke gøre meget angående design af æsker. Vi må for eksempel ikke bruge ret mange farver eller sætte vores eget logo på æsken. Dette er grunden til, at noget af din medicin kommer i en ret neutral indpakning.

I de tilfælde, hvor producenten ikke tillader en ny æske, sætter vi dansksproget information på den originale pakning i form af labels - helt op til 3-4 labels på samme æske. I de tilfælde står du med en æske, der er en kombination af de originale farver, logoer og så videre samt 2care4´s labels. For at gøre læsbarheden så god som muligt for dig bruger vi meget tid på at placere vores labels så korrekt som muligt.

Kvalitet og Forbrugersikkerhed


Der er ingen forskel i kvalitet, virkning og sikkerhed af parallelimporteret medicin sammenlignet med direkte importeret medicin. Parallelimporteret medicin er originale lægemidler, der er distribueret i andre EU-lande.

Læs mere her

Parallelimport


Hvad er parallelimport?

Læs mere her

Andreas Sørensen


Jeg startede som lagerassistent, og det var egentlig mest tiltænkt som et sabbatår...

Læs mere her