2care4 - English
2care4 - English

Parallelimport


Parallelimport


Hvad er parallelimport?


Parallelimport er baseret på princippet om varernes fri bevægelighed inden for EU/EØS-landene.

Ved parallelimport af lægemidler er det original medicin, som importeres fra et andet EU/EØS-land og sælges i Danmark på lige fod med originalproducentens danske pakning. Medicinen købes af grossister i udlandet, som er godkendt af det pågældende lands lægemiddelmyndighed. Alle lægemidler, der importeres og distribueres, skal godkendes af de lokale lægemiddelmyndigheder, Lægemiddelstyrelsen i Danmark eller det centrale EMA (European Medicines Agency).

Der er ingen forskel på parallelimporteret medicin og original medicin. Ofte er medicinen dog ompakket i en ny, dansk æske, eller der er påsat etiketter med dansk tekst på den parallelimporterede medicins originale æske.

Parallelimporterede lægemidler står i dag for 26 % af alle forhandlede lægemidler til danske apoteker og 7 % af dem, som bruges i hospitalssektoren. I 2018 sparede det danske samfund 610 millioner kroner som følge af parallelimporterede lægemidler.

Medicinen


Som forbruger kan det være rigtig svært at gennemskue markedet for medicin. Derfor er du meget afhængig af, at din apoteker er god til at vejlede og rådgive dig, når du køber din medicin.

Læs mere her

Kvalitet og Forbrugersikkerhed


Der er ingen forskel i kvalitet, virkning og sikkerhed af parallelimporteret medicin sammenlignet med direkte importeret medicin. Parallelimporteret medicin er originale lægemidler, der er distribueret i andre EU-lande.

Læs mere her

Camilla Lund Måsøy


Min nuværende stilling er som Business Development Manager i 2care4 Generics.

Læs mere her