2care4 - English
2care4 - English

Generika


Generika


Om Generika


I 2013 lancerede vi under 2care4 ApS vores første generiske præparat, Etodolac. Og i 2015 etablerede vi 2care4 Generics ApS som et selvstændigt og dedikeret firma til fremstilling og markedsføring af generiske lægemidler.

Siden har vi føjet en lang række af produkter til samt udvidet vores engagement til at dække hele Norden. Der er lagt en meget ambitiøs vækststrategi, og vi forudser derfor, at udviklingen vil accelerere i de kommende år.

Står du med et generisk produkt, som du gerne vil udvikle sammen med en dygtig samarbejdspartner, eller mangler du en kommercielt stærk samarbejdspartner med markedsindsigt og eget distributions-setup til at markedsføre dit lægemiddel, er 2care4 Generics måske det rigtige valg for dig. Du kan vælge, at vi udvikler generiske lægemidler sammen som co-development, eller du kan vælge at lade os stå for salget ved at vi indlicenserer eller distribuerer produktet (lokal repræsentant). Hvis du vælger os, kan vi hurtigt evaluere markedspotentialet for et givent produkt på det nordiske marked, og vi kender de regulatoriske krav til sikring af hurtig og effektiv lancering.

Søger du en samarbejdspartner til at udvikle generiske lægemidler?

Tag det første skridt mod et succesfuldt samarbejde og kontakt os.

      

Det skal du vide om generika

Når en lægemiddelproducent udvikler et nyt lægemiddel, ansøger producenten ofte om et patent, hvorved producenten får eneret på salget i mange år. Når patentet udløber, er det muligt for andre virksomheder at udvikle og markedsføre en kopi, altså et generisk lægemiddel.

Generika har samme aktive indholdsstof som det originale lægemiddel og skal leve op til de samme lovkrav. Generiske lægemidler har derfor samme kvalitet, sikkerhed og virkning som originale lægemidler, men virksomheder, der fremstiller generiske lægemidler, har ikke har de samme udgifter til forskning og udvikling, som originalproducenterne skal dække. Derfor er original produkterne beskyttet af patent i de første par år med salg. 

Derfor kan generiske lægemidler oftest tilbydes forbrugeren til en pris, der er 20-80 % billigere end det originale lægemiddel, hvorved besparelsen kommer både samfundet og forbrugeren til gode.

Besparelsen ved at benytte generiske lægemidler har to fordele: 1) udbredelsen af eksisterende lægemidler sikres, og 2) der skabes luft i sundhedsbudgetterne til at tage nye typer af lægemidler og behandlinger i brug.

Samtidig skaber den øgede konkurrence et vigtigt incitament til at udvikle nye og prisattraktive lægemidler. Når flere lægemidler fremstilles af både original,- og generikaproducenter, får samfundet en bedre forsyningssikkerhed, og desuden giver det i sidste ende forbrugeren en klar fordel.

Distributør


Hvis I mangler en distributør af jeres generiske lægemidler i Norden, er 2care4 Generics en dedikeret, lokal samarbejdspartner.

Læs mere her