image description

Hvorfor ser medicinen anderledes ud?

Når medicin skal parallelimporteres, begynder parallelimportøren med at søge om en tilladelse ved Sundhedsstyrelsen. Myndighederne undersøger ansøgningen, og hvis medicinen er farmakologisk identisk udsteder de en tilladelse. Importøren får samtidig godkendt dansksprogede pakninger og danske patientvejledninger mv. af Sundhedsstyrelsen. 

Nu begynder import og ompakning under overvågning af Sundhedsstyrelsen i henhold til den EU lovgivning, som gælder for alle medicinalfirmaer. Hos 2care4 vil vi helst komme den importerede medicin i nye æsker med dansk tekst, for det mener vi, er bedst for dig som forbruger. Ofte vil producenterne af medicinen dog ikke tillade dette, og de skal godkende en ompakningen, for at sikre, at deres varemærker ikke krænkes.

I de tilfælde, hvor vi må komme medicinen i nye æsker, gør vi det. Vi ville meget gerne gøre mere ud af vores æsker, men i følge den nuværende lovgivning, kan vi ikke gøre ret meget. Vi må bl.a. ikke bruge ret mange farver, eller sætte vores eget logo på æsken mv. Det er grunden til, at noget af din medicin kommer i en ret kedelig indpakning.

I de tilfælde, hvor producenten ikke tillader en ompakning, sætter vi dansk sproget information på pakningen, f.eks. labels - helt op til 3-4 labels på samme æske. I de tilfælde står du med en æske, der er en kombination af de originale farver, logoer etc. samt 2care4´s labels. For at gøre læsbarheden så god som muligt for dig, bruger vi meget tid på at placere vores labels så korrekt og pænt som muligt.